СБУ затримала "народного мера" Миколаєва - він співпрацював з біглим Царьовим — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ затримала "народного мера" Миколаєва - він співпрацював з біглим Царьовим

Кримінал
1736
Співробітники Служби безпеки України затримали «народного мера» Миколаєва Дмитра Ніконова. Про це повідомили в обласному управлінні СБУ. У відомстві уточнили, що Ніконова підозрюють у посяганні на територіальну цілісність країни.
За даними «Новости N», вдень 28 липня в квартирі активіста по вулиці Чигрина був проведений обшук. Зі слів джерела видання, слідчі заходи тривали близько шести годин, у Ніконова вилучили комп’ютери, три флешки і шість тисяч гривень (близько 500 доларів).
Ніконов раніше обіймав посаду керівника міської інспекції з доброустрою. У листопаді минулого року чиновник за підтримки міліціонерів спробував розігнати миколаївських прихильників Євромайдану. Незабаром після цього його звільнили із займаної посади, а саму інспекцію з доброустрою розформували.
Минулої весни Ніконов став одним з організаторів проросійських мітингів у Миколаєві, учасники яких були незгодні з політикою нового українського керівництва. Під час однієї з таких акцій біля меморіального комплексу героїв-ольшанців його проголосили «народним мером».
Українські ЗМІ відзначають, що Ніконов тісно співпрацював з лідером руху «Юго-Восток», спікером парламенту Новоросії Олегом Царьовим, відносно якого в Україні порушено декілька справ про сепаратизм, і нібито називав себе його помічником.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас