Якщо біженці хочуть жити в хороших умовах, вони повинні працювати - губернатор Київщини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Якщо біженці хочуть жити в хороших умовах, вони повинні працювати - губернатор Київщини

Казна та Політика
4134
У Київській облдержадміністрації відбулося засідання регіонального штабу з тимчасового розміщення громадян України, що виїжджають з районів проведення АТО та АР Крим. Під час засідання обговорювалася ситуація з вимушеними переселенцями на Київщині, стан їхнього забезпечення предметами першої необхідності, житлом і роботою. Про це повідомляється на офіційній сторінці губернатора Київської області Володимира Шандри в мережі Facebook.
“У Київській області як вимушені переселенці на сьогодні зареєстровані 2963 людини. Є ще близько 1300 вільних резервних місць для розміщення. Всього за весь період до штабу Київської області звернулися 5546 осіб. Розселили за весь період – 3693”, – зазначив голова Київської ОДА Володимир Шандра.
Він розповів, що встановити точну кількість людей, що прибувають до області зі Сходу, дуже складно.
“Не всі до нас звертаються, деякі люди селяться у родичів і не реєструються. Ми не знаємо, коли завершиться АТО, скільки часу ще мине. Тому нам потрібно напрацювати варіанти на випадок, якщо події розгортатимуться за важким сценарієм”, – підкреслив Володимир Шандра.
Губернатор Київщини звернув увагу на небажання деяких переселенців із зони АТО братися за роботу, що ускладнює їхню адаптацію в нових умовах.
“Є проблема адаптації переселенців. Стикалися з тим, що деякі люди не хочуть працювати, не хочуть нічого робити. Ми повинні забезпечити їм можливості й умови повноцінно жити і працювати. Але переселенці, які безпідставно не працюють, апріорі не можуть жити краще, ніж жителі Київської області”, – заявив Володимир Шандра.
Володимир Шандра
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас