Лише 10-20% українських виробників готові до виходу на європейський ринок - думка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лише 10-20% українських виробників готові до виходу на європейський ринок - думка

Аграрний ринок
675
Потенційно близько 10-20% компаній, які вже впровадили у себе міжнародні системи управління якістю та безпекою продукції, можуть представляти Україну на ринку ЄС.
Таку думку висловила керівник проекту GMP+ International в Україні Тетяна Копняк.
“Перспективи для українських виробників є. Але для експорту нашої продукції до Європи необхідно дуже багато попрацювати”, – вважає вона.
По-перше, за словами експерта, вітчизняні стандарти потрібно синхронізувати з європейськими. По-друге, виробництво продукції повинно бути на високому техніко-технологічному та економічному рівні, щоб бути конкурентоспроможними на цьому ринку.
Також на більшості підприємств і в країні загалом лабораторії не здатні проводити аналізи якості на рівні європейських лабораторій за міжнародними нормами.
“Потенційно близько 10-20% компаній, які вже впровадили у себе міжнародні системи управління якістю та безпекою продукції раніше, можуть представляти Україну на європейському ринку і виробляти конкурентну продукцію. На жаль, решта 80-90% більшою чи меншою мірою не готові для цього ринку”, – говорить вона.
За матеріалами:
АПК-Інформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас