Як тільки війна закінчиться, в Україну підуть інвестиції - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як тільки війна закінчиться, в Україну підуть інвестиції - експерт

Казна та Політика
8357
Як тільки конфлікт на Сході закінчиться, можна очікувати на притік інвестицій в Україну. Про це заявив Дмитро Боярчук, виконавчий директор Центру соціально-економічних досліджень “CASE Україна”.
“Найважливіший елемент реформ сьогодні – це вирішення ситуації на Сході. Ми бачимо, що відтік капіталу припинився. Якщо до травня йшло по прямих іноземних інвестиціях близько півмільярда щомісяця – мінус, то зараз відтоку немає. Для нас критично, щоб закінчилася війна. І я можу з упевненістю сказати, що як тільки вона закінчиться, у нас буде достатньо непоганий старт вгору”, – сказав Д.Боярчук.
Він зазначив, що зростання експорту українських товарів є одним з показників потенціалу економічного зростання в країні. “Після девальвації гривні є серйозний попит на українську продукцію на експорт, крім російського ринку. Ми бачимо, що неросійський експорт дуже непогано себе почуває і навіть починає перекривати значне падіння експорту в Росію. У травні був приріст експорту на неросійські ринки – 16%”, – сказав Д.Боярчук.
Експерт підкреслив, що в економічній політиці країни спостерігається низка передумов до поліпшення бізнес-клімату в Україні. Багато в чому це відбувається завдяки громадським ініціативам.
“Якщо говорити про економічну політику, то ми маємо низку дуже позитивних сигналів. Мені подобаються ініціативи з боку громадськості. Люди, які займаються бізнесом, просто приходять на волонтерській основі і пропонують, як вирішити ці проблеми. Ці пропозиції, як мінімум, розглядаються, у багатьох випадках приймаються. Це дуже важливо – ініціатива знизу. Тому коли дійде справа до повноцінної імплементації, то буде і громадський контроль знизу. І відповідно відразу буде реакція, де не так зробили. Є передумови до того, що економічна ситуація дійсно буде поліпшуватися”, – висловив упевненість Д.Боярчук.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас