Відтепер тарифи на послуги ЖКХ місцева влада формуватиме без погодження з Держцінінспекцією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відтепер тарифи на послуги ЖКХ місцева влада формуватиме без погодження з Держцінінспекцією

Казна та Політика
767
Тарифи на житлово-комунальні послуги місцева влада формуватиме без погодження з Держцінінспекцією. Відповідне рішення прийнято Урядом 17 липня.
Нагадаємо, що наразі перегляд тарифів на послуги ЖКГ органами місцевого самоврядування можливий лише за умови висновку Державної інспекції з контролю за цінами щодо економічної обґрунтованості витрат, пов’язаних з виробництвом, транспортуванням, постачанням теплової енергії, наданням послуг з централізованого водопостачання та водовідведення, утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, а також вивезення побутових відходів. Однак у зв’язку з відсутністю територіальних органів Держцінінспекції отримання таких висновків було досить ускладненим та тривалим у часі.
Відповідно до постанови, скасовано вимогу, яка передбачена у Порядках формування тарифів на житлово-комунальні послуги, щодо отримання висновків Держцінінспекції щодо розрахунків економічно обґрунтованих планових витрат.
Таким чином, створюються умови для належного та своєчасного виконання органами місцевого самоврядування повноважень у сфері житлово-комунальних послуг.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас