Пентагон оголосив тендер на розробку нового бомбардувальника — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пентагон оголосив тендер на розробку нового бомбардувальника

Технології&Авто
536
Міністерство оборони США оголосило тендер на розробку перспективного стратегічного дальнього бомбардувальника для ВВС, повідомляє Jane’s. Завершити конкурс і вибрати компанію-розробника військові планують навесні 2015 року. До теперішнього часу про свій намір взяти участь у тендері оголосили американська компанія Northrop Grumman і консорціум Lockheed Martin/Boeing.
Технічні вимоги до перспективного літака на розкриваються. Відомо тільки, що він має стати частиною масштабної «системи систем». Вартість серійних бомбардувальників не повинна буде перевищувати 550 мільйонів доларів за штуку. Раніше командування ВПС США запросила у Конгресу збільшення фінансування проекту у 2015 році до 914 мільйонів доларів. Для порівняння, в 2014 році на проект LRS-B були виділені 359 мільйонів доларів.
Як очікується, Northrop Grumman при розробці LRS-B буде використовувати досвід, отриманий при створенні діючих дальніх бомбардувальників B-2 Spirit. Крім того, компанія займається розробкою нового безпілотного літального апарату, який буде використовуватися для розвідки, рекогносцировки та спостереження. Цей безпілотник, за заявою компанії, буде доповнювати основний проект LRS-B.
Lockheed Martin і Boeing раніше планували розробляти перспективний бомбардувальник окремо, проте в кінці 2013 року вирішили об’єднатися в консорціум. Подробиці їхнього спільного проекту поки невідомі.
Раніше американські військові оголошували, що перспективний бомбардувальник повинен бути недорогим, далеким і здатним проривати протиповітряну оборону противника. У літаку повинні використовуватися тільки перевірені технології. Крім того, бомбардувальник повинен вміти діяти в закритих для польотів зонах або зонах, де заборонені або обмежені маневри (A2/AD, anti-access/area denied operational environment).
Після прийняття на озброєння LRS-B поступово замінить у військах застарілі бомбардувальники B-2 і B-52 Stratofortress. Загалом Пентагон планує придбати 80-100 нових літаків. Згідно з чинним графіком, перший новий бомбардувальник повинен надійти на озброєння США в 2020 році. Перспективний літак планується уподібнити сучасним B-2 Spirit в частині систем зв’язку, розвідки, рекогносцировки, спостереження, радіоелектронної боротьби і озброєння.
Загалом на розробку NGB планується витратити 40-50 мільярдів доларів. За офіційними даними, літак отримає екранування від електромагнітного випромінювання та захист від впливу ядерного вибуху. Бомбардувальники будуть розроблені за модульною схемою; ВВС США зможуть нарощувати їхні можливості, додаючи необхідне обладнання під час експлуатації.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас