Сенатори США назвали Обаму "паперовим тигром" за бездіяльність - і вимагають нових санкцій проти Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сенатори США назвали Обаму "паперовим тигром" за бездіяльність - і вимагають нових санкцій проти Росії

Світ
1100
Американські сенатори від республіканської та демократичної партій США розкритикували президента Барака Обаму за бездіяльність відносно Росії у зв’язку з українською кризою, пише Financial Times.
Адміністрація Обами останнім часом часто говорить, що готова ввести нові санкції проти Росії, які торкнуться деяких секторів її економіки, але досі ніяких дій у цьому напрямку прийнято не було. Востаннє про введення нових санкцій проти Росії вчора говорила офіційний представник держдепартаменту США Вікторія Нуланд. За її словами, вони торкнуться в першу чергу IT-сектора. Нуланд пояснила, що США і Євросоюз очікують «відповідного моменту», наступного тижня має відбутися остання перед літніми канікулами зустріч американських і європейських дипломатів.
Республіканець Боб Коркер з комітету сенату США із закордонних справ заявив, що США виглядають як «паперовий тигр» (прізвисько Обами за слабку зовнішню політику), і звинуватив адміністрацію Обами в голослівних заявах. «Мені доведеться сказати, що іноді я відчуваю себе збитим з пантелику, коли безперервно чую про санкції, але досі не бачу ніяких публічних дій. Я відчуваю, що загрози санкцій здаються порожнім дзвоном», – додав Коркер.
Голова сенатського комітету з міжнародних справ демократ Роберт Менендес під час виступу в сенаті перелічив вимоги, висунуті Вашингтоном Росії, в тому числі ті, що стосуються підтримки сепаратистів. «Я не бачу прогресу з цих питань. То чого ж ми чекаємо?»- заявив він. За його словами, сенат може сам ініціювати нові санкції проти Москви, не чекаючи дій Обами. Менендес каже, що якщо до 16 липня (почнуться літні канікули) нічого не буде прийнято, то «[президент Росії Володимир] Путін буде знати, що йому не загрожують наслідки».
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас