Росія й Китай відмовилися створювати військовий союз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія й Китай відмовилися створювати військовий союз

Світ
1172
Росія і Китай не збираються створювати військовий союз, проте активно співпрацюють у військово-технічній сфері. Про це заявив глава адміністрації російського президента Сергій Іванов.
«Я не бачу ніякого сенсу – і китайська сторона теж не бачить ніякого сенсу – у створенні нового військового альянсу, союзу або чогось такого. Наші відносини, в тому числі у сфері оборони, не направлені ані проти кого», – заявив Іванов. Він додав, що планів щодо перетворення Шанхайської організації співпраці (ШОС, держави-​​члени – Росія, Китай, Казахстан, Таджикистан, Киргизія та Узбекистан) у військову організацію також немає.
Глава кремлівської адміністрації також зазначив, що в планах немає і створення географічно окресленої єдиної економічної зони на Далекому Сході. Раніше про це в рамках Петербурзького міжнародного економічного форуму заявив заступник глави КНР. Іванов, однак, зазначив, що його слова могли бути неправильно витлумачені.
Крім того, він прокоментував можливий перехід Росії та Китаю на взаєморозрахунки у національних валютах. За словами Іванова, це реалістично, але не в близькій перспективі.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас