Травневі замовлення на промобладнання в Японії несподівано впали на 19,5% - це історичний рекорд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Травневі замовлення на промобладнання в Японії несподівано впали на 19,5% - це історичний рекорд

Світ
208
Японські замовлення на виробниче обладнання в травні 2014 року скоротилися на 19,5% порівняно з попереднім місяцем, коли спостерігалося рекордне зниження цього індикатора, свідчать оприлюднені в четвер офіційні дані.
Травневий обвал став найзначнішим в історії спостережень, що ведуться з 1987 року, і виявився гірший за найслабші прогнози. Консенсус-прогноз аналітиків, опитаних агентством Bloomberg, передбачав підвищення на 0,7%.
Експерти розцінили ці дані як знак того, що компанії Японії не готові збільшити капіталовкладення, незважаючи на рекордні запаси ліквідності. Дані про замовлення на промобладнання вважаються випереджаючим індикатором капвкладень на найближчі 6-9 місяців.
У річному вираженні обсяг замовлень впав у травні на 14,3% при очікуваному економістами зростанні на 10,1%.
“Хоча цей індикатор відзначається дуже високою волатильністю, сьогоднішні дані все одно жахливі. Японії буде потрібно час, щоб досягти самодостатнього відновлення, оскільки споживчі витрати сповільняться через підвищення податку, експорт ослаблений, а капіталовкладення відновлюються дуже повільно”, – заявив старший економіст BNP Paribas в Токіо Хіросі Сіраісі.
Показник не включає замовлення генеруючих і суднобудівних компаній.
За даними опитування Танкан, проведеного Банком Японії, великі компанії у всіх галузях планують збільшити витрати в середньому на 7,4% в поточному фінансовому році, що завершується 31 березня 2015 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас