Польща оголосила тендер на постачання ударних вертольотів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польща оголосила тендер на постачання ударних вертольотів

Світ
880
Уряд Польщі оголосив тендер на постачання нових ударних вертольотів, повідомляє Defense News. Заявки на участь у конкурсі прийматимуться до 1 серпня 2014 року. Скільки саме машин планується придбати не уточнюється; імовірно, з переможцем тендеру буде підписано контракт вартістю близько мільярда євро. Подробиці щодо термінів постачання ударних вертольотів і їхньої комплектації поки що невідомі.
Як очікується, у польському конкурсі візьмуть участь американський концерн Boeing, європейський Airbus і італійська компанія AgustaWestland. Вони можуть запропонувати військовим ударні вертольоти AH-64E Guardian, Tiger і AW-120 Mangusta. Переможець тендеру повинен буде організувати виробництво на території Польщі. Тендер оголошено в рамках програми з оновлення парку військової техніки, фінансування якої протягом десяти років становитиме 33,6 мільярда євро.
У березні 2012 року Польща оголосила тендер на поставку 26 багатоцільових вертольотів, запланувавши витратити на їхню купівлю 1,5-3 мільярда злотих (480-960 мільйонів доларів). У жовтні 2012 року обсяг планованої купівлі машин був збільшений до 70 одиниць. На їх придбання планується витратити вісім мільярдів злотих. Вертольоти повинні будуть замінити застарілі Мі-8 і Мі-17, а також морські багатоцільові Мі-14.
За підсумками цього і майбутнього тендерів міністерство оборони Польщі планує замінити близько 250 різних типів вертольотів радянського виробництва. Нова техніка повинна буде відповідати стандартам НАТО, членом якого Польща є з 1999 року.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас