Дострокові парламентські вибори обійдуться приблизно в 1 млрд грн - ЦВК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дострокові парламентські вибори обійдуться приблизно в 1 млрд грн - ЦВК

Казна та Політика
360
Забезпечити фінансування дострокових парламентських виборів, проведення яких попередньо анонсується на 26 жовтня, є серйозним викликом для Кабміну. Адже бюджет цих виборів може становити близько 1 млрд гривень. Про це під час прес-конференції зазначив заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера.
“Це буде для Кабміну серйозний виклик – знайти кошти в бюджеті для того, щоб ці вибори відбулися. Якщо не буде коштів в бюджеті, то ні про які вибори не може йти мови… Ми можемо говорити про суму приблизно 1 млрд грн (для проведення виборів – ред.), але точної суми зараз ніхто не назве, тому що потрібно сидіти з олівцем і уважно вивчати кожну позицію. Значною мірою це (сума бюджету на вибори – ред.) залежатиме від термінів у виборчому законі (зміняться вони чи ні), від кількості членів комісій. Це основні фактори, які впливатимуть на кошторис виборчого процесу”, – зазначив він.
А.Магера зазначив, що нинішня нестабільна ситуація на Сході України створює низку проблем для проведення цивілізованого виборчого процесу, особливо якщо застосовуватиметься пропорційно-мажоритарна модель виборів до парламенту.
Разом з тим він підкреслив, що дата 26 жовтня є вдалою для народного голосування.
“Сам час проведення дострокових виборів є вдалим. Оскільки у вересні-жовтні виборці вже на місці, з відпусток повернулися, і це вдалий час для політичних партій, щоб провести свої кампанії”, – зазначив він.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас