Нардепи відмовилися встановити пеню за невиплату заробітної плати, стипендії та пенсії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нардепи відмовилися встановити пеню за невиплату заробітної плати, стипендії та пенсії

Особисті фінанси
535
Народні депутати не підтримали у другому читанні законопроект № 2547 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення пені у разі невиплати заробітної плати, стипендії, пенсії чи іншої установленої законом виплати або її затримки”. За відповідне рішення проголосували лише 36 нардепів.
Відзначимо, що після перерви в парламенті знову не вистачає голосів, щоб приймати законопроекти. Зокрема в залі відсутні близько половини народних депутатів з фракції “Батьківщина”, а також груп “Суверенна європейська Україна” і “Економічний розвиток”.
Законопроект пропонував звільняти особу від кримінальної відповідальності за діяння, передбачене частинами першою-другою статті 175 КК України, у разі, якщо така особа до притягнення до кримінальної відповідальності повністю виплатить заробітну плату, а також оплатить в повному розмірі пеню за період затримки виплати.
Розмір пені, яка виплачується громадянам у зв’язку з невиплатою або затримкою виплати, встановлюється у розмірі 0,5% від неотриманої суми заборгованості за кожен день затримки виплати.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас