Остання ніч "припинення вогню" на Донбасі: захоплення військової частини та штурм з російськими танками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Остання ніч "припинення вогню" на Донбасі: захоплення військової частини та штурм з російськими танками

Кримінал
5084
За оперативними даними групи “Інформаційний Опір” вночі терористи здійснили масований штурм блокпоста №1 поблизу Краматорська.
“У штурмі брали участь 8 російських танків. Одночасно вівся мінометний обстріл блок-посту. В результаті відповідних дій силовиків 1 танк терористів знищений, 1 танк захоплений”, – пише на своїй сторінці в facebook керівник групи Дмитро Тимчук.
Загинули 4 військовослужбовців, 5 поранені. Бойовиками підбито 4 наших БТР і 1 міномет. Про втрати серед терористів немає даних.
Крім цього, як повідомляє Тимчук, терористи обстріляли позиції сил АТО на горі Карачун поблизу Слов’янська. Снайперським вогнем був поранений один військовослужбовець.
“З 5.10 до 5.50 ранку в Артемівську терористи штурмували військову частину. У штурмі брав участь 1 російський танк. Обстріл вівся з танкового знаряддя, стрілецької зброї та підствольних гранатометів”, – пише він.
Штурм був відбитий. Втрат серед силовиків немає.
У Донецьку цієї ночі також було неспокійно, вночі там бойовики захопили в/ч №3004, командир батальйону був узятий в полон.
“Після майже семигодинного бою, між особовим складом конвойного батальйону військової частини Національної гвардії України 3004 (м.Донецьк) та озброєними бойовиками, боєзапас, який був у військових, було повністю використано”, – йдеться в повідомленні прес-служби Нацгвардії в ніч на п’ятницю.
В результаті, з великим опором з боку військовослужбовців, територія частини була захоплена озброєними терористами.
Також в Нацгвардії підкреслили, що командир батальйону зараз перебуває в полоні, а особовий склад батальйону переміщений до іншої військової частину, з метою збереження життя бійців.
Раніше повідомлялося про три спроби збройного захоплення частини №3004 в Донецьку.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас