В Україні введуть "мобільне паркування" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні введуть "мобільне паркування"

Казна та Політика
2709
В Україні введуть “мобільне паркування”. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (Мінрегіон).
“Розроблені Мінрегіоном зміни до Правил паркування транспортних засобів щодо введення такого способу оплати, уряд схвалив на засіданні 25 червня”, – йдеться в повідомленні.
У Мінрегіоні навели дані, які свідчать, що на сьогодні в країні є потреба у встановленні мінімум 2100 паркоматів і терміналів середньою вартістю близько 30 тис. грн, що в загальному обліку становитиме 63 млн грн витрат з бюджету.
“Проте оплата паркування за допомогою мобільних телефонів або інших портативних технічних засобів не вимагає залучення бюджетних коштів. Крім того, впровадження такого способу оплати, за попередніми підрахунками, може щороку поповнювати місцеві бюджети майже на 500 млн грн збору за місця для паркування транспортних засобів (на сьогодні цей показник становить 85 млн грн.)”, – йдеться в повідомленні.
Нагадаємо, 19 червня Президент України Петро Порошенко підписав закон про введення штрафів за порушення правил паркування.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас