Російська влада відмовилася повернути 243 млрд пенсійних накопичень росіянам - вони "пішли на Крим" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російська влада відмовилася повернути 243 млрд пенсійних накопичень росіянам - вони "пішли на Крим"

Світ
5007
Міністр фінансів Антон Сілуанов не бачить можливості повернути до недержавних пенсійних фондів (НПФ) пенсійні накопичення громадян за 2014 рік у розмірі 243 мільярдів рублів.
«Джерел для цього немає, ніхто не збирався ці гроші повертати, тому що ці гроші пішли на Крим, на антикризові заходи. Зараз поки цей ресурс є, швидше за все, піде на підтримку програми соціально-економічного розвитку Криму і Севастополя», – заявив Сілуанов журналістам.
«Так просто говорити, що ми ці гроші повернемо, це не прорахована пропозиція, яка не обговорювалася. Треба запитати у автора (цієї пропозиції – прим. «Стрічки.Ру»), за рахунок чого це буде робитися», – сказав голова Мінфіну.
Свою заяву Сілуанов зробив у відповідь на пропозицію голови Мінекономрозвитку Олексія Улюкаєва, на думку якого накопичення громадян повинні бути повернуті до недержавних фондів. «Я досі глибоко переконаний, що ті 243 мільярда рублів накопичувальних пенсій, які були заморожені, ми повинні віддати тим НПФ, які пройдуть акціонування і перевірку регулятора, і що застрахованим особам все має бути компенсовано», – сказав він в інтерв’ю газеті «Ведомости».
Пенсійні накопичення за 2014 рік були направлені на поточні виплати пенсіонерам минулої осені за пропозицією заступника голови уряду Ольги Голодець. Це дозволило збільшити антикризовий резерв на 243 мільярда рублів.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас