Японія вперше в історії залишилася в плюсі ​​від туризму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія вперше в історії залишилася в плюсі ​​від туризму

Світ
270
Японія в 2013 році вперше в історії зафіксувала позитивний платіжний баланс між в’їзним і виїзним туризмом. Така ситуація склалася завдяки падінню курсу ієни, який зробив поїздки до Японії більш доступними для іноземців.
Підвищення туристичної привабливості країни є одним із заявлених японським урядом завдань. У кабміні Сіндзо Абе розраховують, що до 2030 року кількість туристів має потроїтися порівняно з нинішніми показниками.
Для цього буде вжито низку заходів, включаючи зниження вимог до надання віз для громадян В’єтнаму, Індонезії та інших держав.
Більше половини туристів приїжджають до Японії з сусідніх країн, насамперед Південної Кореї, Тайваню та КНР. Доходи в країнах Східної Азії продовжують зростати, що і стимулює туризм на Японські острови.
Очікується, що в поточному році буде встановлений рекорд за загальною кількістю туристів, який буде забезпечений саме громадянами цих держав. У першому півріччі країну відвідали понад 5 мільйонів осіб.
Останні 20 років Японія страждає від стагнації економіки, що періодично супроводжується дефляцією. Кабінет Сіндзо Абе неодноразово демонстрував наміри побороти ці проблеми, в тому числі за рахунок створення в економіці принципово нових точок зростання.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас