Зі 131 млн грн, що українці зібрали для армії, витрачено 16 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зі 131 млн грн, що українці зібрали для армії, витрачено 16 млн

Казна та Політика
724
Міністерство оборони України повідомляє, що зі 131 млн грн, які були зібрані громадянами України на підтримку армії, витрачено 16 млн грн.
Про це повідомила голова Тимчасової слідчої комісії ВР з питань перевірки використання коштів, перерахованих на підтримку ЗСУ, і витрат держбюджету, направлених на потреби ЗСУ Ірина Геращенко, передає прес-служба “УДАРу”.
“Міністерство оборони запевнило, що з ліками для українських військових, які постраждали під час бойових дій, проблем немає. Але залишається питання належного забезпечення обмундированням”, – сказала Геращенко.
У свою чергу директор департаменту фінансів Міноборони Іван Марко, якого цитує прес-служба партії, повідомив, що міністерство використало 118 млн грн на закупівлю бронежилетів 4-го ступеня захисту, середня вартість якого становить 4 тис. грн.
За його словами, вже закуплено 4 тис. бронежилетів. Крім того, понад 23 млн грн використано на закупівлю медикаментів для лікування поранених.
За словами Марка, кошти з благодійної допомоги використовуються за двома напрямками – на матеріально-технічне забезпечення військ та медичні препарати.
Представник Міноборони також розповів, що витрати на потреби оборони у 2014 р. у держбюджеті становлять 15,2 млрд грн, або 0,96% від ВВП. З них 13 млрд 683,8 млн грн із загального фонду та 1 млрд 473,6 млн – зі спеціальних фондів.
Нагадаємо, 2 червня Міністерство оборони оголосило тендер на закупівлю речей для Збройних сил України на зібрані за допомогою благодійності 111,1 млн грн.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас