Китайцы заработают в Африке $8 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайцы заработают в Африке $8 млрд

Світ
285
Уганда планує запросити шість китайських компаній, які поборються за отримання контрактів з розширення залізничної мережі в країні, загальна сума яких становить $8 млрд. Реалізація проекту допоможе країні поліпшити торговельні зв’язки з чотирма сусідніми державами.
Уганда підписала угоду з урядом Китаю, в рамках якої компанії з цієї азійської країни отримують ексклюзивне право на реалізацію проекту, заявив член уряду Уганди Джон Бябагамбі. Однак він відмовився називати компанії, які братимуть участь у тендері.
“Тендерна документація буде підготовлена ​​до 10 липня, і ми запрошуємо тільки китайські компанії, – підкреслив Бябагамбі. – З переможцями ми підпишемо контракти в галузі машинобудування, поставок обладнання та будівництва”.
Східноафриканські країни підвищують державні витрати, залучаючи приватні інвестиції і позики на міжнародних ринках, щоб побудувати транспортні мережі, які скоротять торгові витрати.
Торік Кенія розпочала будівництво залізниці з портового міста Момбаса до столиці Найробі, яка буде продовжена до столиці Руанди Кігалі через Уганду. За словами Бябагамбі, планується, що будівництво буде закінчено до березня 2018 р. і коштуватиме лише $13 млрд. Фінансування надходить з Китаю та Росії.
Президент Танзанії Джака Кіквете заявив у квітні, що його уряд разом з Руандою і Бурунді шукає фінансування в розмірі $4,1 млрд для транскордонного залізничного проекту. Кенія, Танзанія, Уганда, Руанда і Бурунді складають Східноафриканське торгове співтовариство.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас