У S&P 500 новий рекорд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У S&P 500 новий рекорд

Фондовий ринок
522
Індекс S&P 500 оновив новий рекордний максимум, продовживши вчорашнє ралі після рішення Федеральної резервної системи знову скоротити обсяг облігацій, що викуповуються.
На минулих торгах індексу S&P 500 вдалося вкотре оновити історичні максимуми, закрившись у 1956 пунктах.
Тим часом у США вийшла позитивна статистика з ринку праці. Кількість заявок на допомогу з безробіття в США минулого тижня скоротилася на 6 тис. і становить 312 тис. Про це йдеться в звіті Міністерства праці США.
Прогноз аналітиків, опитаних агентством Bloomberg, передбачав падіння кількості заявок на 4 тис. з оголошеного раніше рівня до 313 тис.
Індекс випереджальних економічних показників США в травні виріс на 0,5%. Про це свідчать дані дослідницької організації Conference Board. Аналітики, опитані агентством Bloomberg, очікували збільшення показника до 0,6%.
Акції канадського виробника смартфонів BlackBerry підскочили на 9,7% після фінансового звіту за підсумками минулого фінкварталу, який виявився краще за ринковий.
Папери американської мережі супермаркетів Kroger Co. подорожчали на 5,1% після того, як компанія підвищила прогноз із прибутку.
Капіталізація виробника аксесуарів класу люкс Coach Inc. звалилася на 8,9%. Компанія прогнозує тривалий спад продажів в північноамериканських магазинах.
Вчора чиновники ФРС США вп’яте поспіль прийняли рішення знизити обсяги програми щомісячної купівлі активів. Обсяг стимулювання знову буде знижений на $10 млрд. Крім того, чиновники прогнозують більш швидке підвищення відсоткових ставок.
У результаті обсяг щомісячної купівлі трежеріс (держоблігації США) знизиться з $25 млрд до $20 млрд. Обсяг купівлі цінних паперів, забезпечених іпотечними облігаціями (mortgage-backed securities, MBS), які в рамках QE щомісяця скуповує ФРС, зменшиться з $20 млрд до $15 млрд. Таким чином, загальний обсяг щомісячної купівлі активів скоротився з $45 млрд до $35 млрд.
За підсумками дводенного засідання Федерального комітету з відкритого ринку Джанет Йеллен заявила, що економіка США набирає темпів зростання, а ринок праці продовжує відновлюватися. “Економічна активність в поточному кварталі демонструє відновлення, а надалі продовжить зростати помірними темпами”, – заявила вона.
Незважаючи на зниження безробіття, “статистичні дані демонструють високий рівень незайнятих ресурсів на ринку праці”, додала голова ФРС. Минуле засідання також було відзначено оновленням макроекономічних прогнозів з боку ФРС. Змінені оцінки залишають двояке враження.
З одного боку, були помітно знижені прогнози за темпами зростання економіки США в поточному році. Якщо раніше чиновники вважали, що темпи зростання ВВП США у 2014 р. становитимуть 2,8-3%, то тепер, за новими оцінками, темпи зростання ВВП становитимуть 2,1-2,3%.
З іншого боку, в ФРС прогнозують більш різке підвищення відсоткових ставок: на думку членів FOMC, до кінця 2015 р. вони становитимуть 1,25%, а не 1%, як очікувалося раніше. Крім того, у 2016 р. відсоткові ставки, за очікуваннями чиновників, збільшаться до 2,5%, а не до 2,25%.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас