Саакашвілі вважає, що почерк Путіна не змінюється: в Грузії також підривали газопроводи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саакашвілі вважає, що почерк Путіна не змінюється: в Грузії також підривали газопроводи

Енергетика
493
Колишній президент Грузії Михайло Саакашвілі упізнав почерк Володимира Путіна у вибуху на газопроводі в Україні. Про це він написав на своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук.
“Почерк Путіна не змінюється: у січні 2005 року газопровід, яким Грузія забезпечувалася російським газом, також як і головна лінія електропередач, були підірвані “невідомими терористами” в декількох місцях. Грузія опинилася без тепла і світла взимку, в рекордно холодну погоду. Внаслідок цієї диверсії Росія отримала абсолютно протилежний результат, ніж той, на який Путін, мабуть, розраховував. Ми перебудували свою енергосистему і дуже скоро практично перестали енергетично залежати від ненадійного сусіда. Цією незалежності ми досягли завдяки викоріненню корупції, яка роз’їдала енергосектор, збільшенню власних потужностей, а також переходу до більш надійних постачальників”, – написав М.Саакашвілі.
Нагадаємо, 17 червня близько 15 години в Лохвицькому районі Полтавської області стався вибух та загоряння газорозподільного вузла газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород. Висота полум’я сягала 100 м, діаметр загоряння 200-300 м. Вже через п’ять хвилин на місце були негайно направлені оперативні групи МВС і загін Державної служби з надзвичайних ситуацій. Постраждалих серед населення немає.
Голова МВС А.Аваков зазначив, що диверсія на газопроводі в Полтавській області є черговою спробою з боку Росії дискредитувати Україну як партнера в газовій сфері.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас