У ДАІ пояснили, чому потрібно повернути техогляд - всупереч словам Авакова — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ДАІ пояснили, чому потрібно повернути техогляд - всупереч словам Авакова

Казна та Політика
7172
Автомобільну громадськість сколихнула звістка про повернення техогляду, яку озвучив начальник департаменту ДАІ України Анатолій Сіренко. Шквал гнівних повідомлень буквально захлеснув соцмережі. Проте в ДАІ знайшли переконливий аргумент – необхідність повернення обов’язкового техогляду для приватного автотранспорту передбачена у зобов’язаннях України перед ЄС. І без контролю справності автотранспорту – не обійтися.
ДАІ за те, щоб учасники дорожнього руху рухалися дорогами тільки в авто у справному стані. Але це не означає, що ми хочемо повернути техогляд. Особливо в такому вигляді, як він був у 2004 р. ДАІ не за техогляд. Але, якщо Україною буде підписана асоціація з ЄС, то ми маємо повернути проходження ТО, як у країнах ЄС, тому мною було ініційовано проведення форуму, на якому буде висунуте питання щодо системи забезпечення безпеки”, – повідомив Сіренко.
Водночас начальник департаменту ДАІ України зазначив, що відомство має намір ввести суворе покарання для тих водіїв, які намагатимуться відкупитися.
“Водій зможе звернутися до інспектора… Але нелегко знайти кошти для цього, але ми докладаємо всіх зусиль, щоб реформувати систему. Починаючи від учора ДАІ затримано 19 водіїв, які хотіли дати хабар, ми проводимо й роботу серед своїх співробітників”, – резюмував Сіренко.
Нагадаємо, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що МВС України поки не планує відновлювати техогляд автомобілів і подавати до парламенту такий проект не мають наміру.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас