Порошенко заборонив будь-яку співпрацю з Росією у сфері військово-промислового комплексу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко заборонив будь-яку співпрацю з Росією у сфері військово-промислового комплексу

Казна та Політика
3686
Президент України Петро Порошенко заборонив співпрацю з Росією у сфері військово-промислового комплексу. Про це в ефірі програми “Свобода слова” телеканалі ICTV заявив перший віце-прем’єр-міністр Віталій Ярема.
“На засіданні РНБО Президент України категорично заборонив співпрацю з Росією у військовій сфері. З цього дня ми практично припинили будь-яку співпрацю у сфері військово-промислового комплексу з Російською Федерацією”, – розповів Ярема.
Він нагадав, що раніше така співпраця була заборонено тільки в плані виготовлення та постачання до РФ зброї і озброєння.
“Якщо пам’ятаєте, раніше був указ в.о. Президента України про те, що ми припиняємо співпрацю у військовій сфері з точки зору виготовлення та постачання до РФ зброї та озброєння, а тільки дозволялося співпрацювати з точки зору виготовлення продукції подвійного призначення, наприклад, такої як двигуни до вертольотів, що можуть використовуватися і у військових, і в цивільних цілях”, – зазначив Ярема.
Водночас, віце-прем’єр РФ Дмитро Рогозін, коментуючи рішення Порошенка, написав у своєму Twitter, що “Російська Федерація розробляє план з повного імпортозаміщення військової продукції з України”.
“Порошенко заборонив кооперацію з РФ у сфері ОПК. Пізно. 10.06 Мінпромторг вніс до ВПК план повного імпортозаміщення військової продукції України. План є результатом скрупульозної роботи фахівців: де, що, за який час і які гроші виготовити і хто конкретно відповідальний”, – написав Рогозін.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас