Американська молодь не хоче працювати на "дядька Сема" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американська молодь не хоче працювати на "дядька Сема"

Світ
1184
Все менше молодих американців горять бажанням працювати в державному секторі США.
Видання Wall Street Journal (WSJ) опублікувало статтю під назвою “U.S. Struggles to Draw Young, Savvy Staff”, відзначаючи той факт, що проблема зниження молодих кадрів у федеральних відомствах США останніми роками стає все більш помітною.
За даними Управління кадрової служби США (Office of Personnel Management, OPM), частка держслужбовців, молодших за 30 років в США у 2013 р. сягнула свого мінімального рівня за останні вісім років, і становить лише 7%.
При цьому наявна також багаторічна тенденція щодо зниження інтересу молодих американців до роботи в державному апараті США. У 1975 р. частка співробітників, молодших за 30 років, становила понад 20%.
Вік майже 45% від загальної кількості держслужбовців США в 2013 р. перевищував 50 років. До вересня 2016 р. майже чверть від усього штату співробітників досягне пенсійного віку.
Колишні і чинні представники федеральних відомств сходяться на думці, що держсектору США потрібна “свіжа кров”. В іншому випадку без припливу молодих фахівців ефективність американських держструктур в сучасному цифровому світі буде знижуватися.
Експерти відзначають, що низька привабливість держслужби в очах молодих людей в США пояснюється низкою причин. Зокрема, багатьох відлякують бюрократія і сувора ієрархія, проте ці риси притаманні державним відомствам у всіх країнах світу.
У США є й свої специфічні фактори: після серйозної політичної кризи і зупинки роботи американського уряду в 2013 р. в очах багатьох молодих людей державна служба перестала бути синонімом стабільної зайнятості.
Крім того, у WSJ не стали згадувати ще одну причину: скандал з прослуховуванням американських громадян з боку одного з підрозділів ЦРУ США – Агентства національної безпеки (АНБ).
Серед усіх груп соціально активного населення молоді люди найбільш гостро сприймають цю ситуацію. Тема державного шпигунства, яка продовжує розвиватися на фоні все нових даних про шпигунську діяльність спецслужб США, є досить серйозною антирекламою державній службі і може стати однією з причин, яка завадить збільшити частку молодих співробітників у держструктурах США.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас