Відновлення української економіки можливе вже наприкінці року, - МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відновлення української економіки можливе вже наприкінці року, - МВФ

Казна та Політика
806
Міжнародний валютний фонд прогнозує, що українська економіка може показати поступове зростання вже в кінці нинішнього року.
Про це йдеться в доповіді Фонду щодо України.
“Скромне відновлення економіки має розпочатися наприкінці 2014 року. Втім, складний діловий клімат і ослаблена зовнішня конкурентоспроможність можуть змінити перспективу до середньострокової”, – наголошується в документі.
У Фонді наголосили, що в Україні останнім часом спостерігалася тривала економічна рецесія, викликана слабким зовнішнім попитом і непослідовною макроекономічною політикою колишнього керівництва.
“Поєднання фіксованого валютного курсу, ослабленої фіскальної політики та значних бюджетних витрат в енергетичному секторі підштовхнуло фіскальний і зовнішній дефіцит до дуже високого рівня. Поступове виснаження міжнародних резервів та інших запасів зробило економіку особливо вразливою до зовнішніх потрясінь”, – йдеться в документі.
МВФ у своїй доповіді рекомендує українському керівництву реалізувати низку важливих кроків. Зокрема, забезпечити гнучкий курс гривні; підготувати введення цільового регулювання інфляції; підвищити стійкість фінансової системи країни до шоків; скоротити бюджетний дефіцит шляхом реформ.
Крім того, особлива увага звертається на необхідність зниження великих витрат на енергетичний сектор шляхом підвищення цін на енергоносії з одночасним введенням компенсаційних програм для уразливих верств населення. МВФ також рекомендує запустити в Україні широкі структурні та управлінські реформи для поліпшення ділового клімату та підвищення сталого зростання економіки.
Нагадаємо, прем’єр-міністр Арсеній Яценюк прогнозує, що на відновлення економічного зростання знадобиться два роки.
Наприкінці травня Міністерство економічного розвитку і торгівлі прогнозувало зростання ВВП за базовим сценарієм на 1,7% і за цільовим сценарієм – на 3,5% у 2015 році.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас