Майбутнє зростання тарифів на воду загрожує "комунальним Майданом" - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Майбутнє зростання тарифів на воду загрожує "комунальним Майданом" - експерт

Казна та Політика
4806
Помилкове і незаконне підвищення тарифів, зокрема на послуги водопостачання, може викликати невдоволення з боку населення і призвести до “комунальному Майдану”. Таку думку під час брифінгу висловив директор аналітико-дослідницького центру “Інститут міста” Олександр Сергієнко.
Він зазначив, що в Україні немає правильного порядку формування тарифів на воду.
“Підприємство (комунальне – ред.) прагне збільшити собівартість продукції, щоб отримати більше прибутку. Це побічні дії першої стадії накопичення капіталу. Однак за 23 роки досить лише накопичувати, потрібно також віддавати або здавати його у виробництво, в модернізацію галузі. Але цього не відбувається, оскільки для цього потрібно бути справжнім бізнесменом, а не злодієм, який сів на грошовий потік”, – зазначив О. Сергієнко.
Він розповів, що зараз в розвинених країнах є продуктивна система контролю вартості послуг водопостачання, і додав, що потрібно перейняти європейський досвід у цьому питанні. “Нехай навіть на це витратимо декілька років. Інакше несанкціоноване зростання вартості закінчиться комунальним Майданом”, – упевнений експерт.
Нагадаємо, тарифи на воду для населення з 1 липня зростуть майже вдвічі. Про це сьогодні заявив член Нацкомісії з держрегулювання у сфері компослуг Дмитро Григор’єв. Так, тарифи на водопостачання в середньому на 84%, на водовідведення (стоки) – на 105%, на водоспоживання (вода і стоки) – на 93%.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас