Toyota зайнялася розробкою літаючих автомобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Toyota зайнялася розробкою літаючих автомобілів

Технології&Авто
1020
Японський автомобільний концерн займається розробкою автомобіля, що парить над дорогою. Про це під час конференції Bloomberg’s Next Big Thing Summit у Сан-Франциско повідомив керівник технічної групи компанії Хіройоші Йошікіо, передає 9 червня Bloomberg.
За словами Хіройоші Йошікіо, створюваний автомобіль не буде повноцінно літати, а буде піднятий над дорогою, щоб знизити тертя і підвищити ефективність транспорту. Для порівняння інженер навів судно на повітряній подушці.
Хіройоші Йошікіо зазначив, що робота над літаючим автомобілем є однією з найбільш передових розробок Toyota. Він відмовився повідомити подробиці, коли компанія почала роботу над цим проектом, як далеко вона зуміла просунутися і коли з’являться серійні зразки.
Раніше стало відомо, що Toyota в кінці року почне продажі автомобілів з двигунами на паливних елементах, які працюють на водні. Як зазначала японська газета Japan Times, вартість новинки складе 78 тис. дол., однак на початку наступного десятиліття ціна може знизитися до рівня в проміжку між 30 і 50 тис. дол.
Водень дозволить серйозно поліпшити екологічність транспорту. У результаті згоряння водню утворюється водяна пара.
Японська компанія є одним з піонерів у сфері передових технологій. З 1997 р. вона випускає гібридну модель Prius, яка поєднує бензиновий і електричний двигуни.
Одним з можливих конкурентів майбутніх водневих моделей Toyota може стати американська компанія Tesla, яка випускає автомобілі, що працюють від електрики.
Спробу створити літаючий автомобіль, придатний для масового виробництва, зробила інша американська компанія – Terragugia. Вона була створена в 2006 р. З цього часу вона займається розробкою літаючої моделі Transition, яка здатна пересуватися як по дорогах загального користування, так і в повітрі.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас