Українці шукають роботу по півроку - опитування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці шукають роботу по півроку - опитування

Особисті фінанси
1136
Офісні працівники найчастіше залишаються без роботи і нову їм доводиться шукати близько півроку. Про це свідчать дані опитування від Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна.
“Найпопулярніша причина пошуку роботи серед тих, хто зайнятий цим на сьогодні, – проблеми з оплатою праці або низька заробітна плата на поточному місці роботи. Майже стільки ж здобувачів шукають роботу через скорочення або ліквідацію компанії. Лише п’ята частина опитаних зацікавлена ​​в новій роботі з метою пошуку можливостей кар’єрного або професійного росту”, – йдеться в повідомленні.
Українці шукають роботу по півроку - опитування
Як повідомляється, за останні шість місяців сильно скоротилася кількість тих, хто звільняється за власним бажанням.
При цьому скорочення як причину пошуку роботи частіше за інших називають працівники банківської, консалтингової та готельно-ресторанної сфери. У свою чергу, серед тих, хто незадоволений перспективами розвитку, рекордна кількість програмістів і девелоперів (38% порівняно з середнім показником 21%). Також багато незадоволених рівнем розвитку і в сфері медицини та фармацевтики – 29%.
Переважна більшість респондентів шукали або ще шукають роботу не менше кількох місяців (24%), до півроку (19%), від півроку і більше (35%). Таким чином, кількість тих, кому останнім часом вдалося знайти роботу за місяць і менше – 22%.
“Зауважимо, що за останній час сильно збільшилася кількість тих, хто шукає нове місце більше півроку. Два роки тому таких претендентів було лише 20-22%. Більшість з тих, хто довго шукає роботу, зайняті у виробничій сфері, в секторі послуг, в транспортному і логістичному бізнесі. До півроку зазвичай займає процес пошуку роботи у бухгалтерів і юристів”, – свідчать дані опитування.
За матеріалами:
HeadHunter
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас