В Україні збалансували ринок вугільної продукції - Міненерго — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні збалансували ринок вугільної продукції - Міненерго

Енергетика
395
Міністерством енергетики та вугільної промисловості вжито заходів щодо збалансування ринку вугільної продукції України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства.
Як зазначили в Міненерго, через збільшення обсягів імпорту коксівного вугілля, що відбулося в останні роки, в Україні відбулося розбалансування вітчизняного ринку вугільної продукції.
“Зокрема, все коксівне вугілля реалізовувалося металургійним комбінатам через посередників за цінами, які були занижені як мінімум на 100-150 гривень. Це призводило до втрат в сумі 30-40 млн гривень на місяць. Спостерігалась і відсутність у державних експортних напрямків реалізації продукції.
Починаючи з березня поточного року енергетичне вугілля для потреб теплоелектростанцій реалізується виключно за договорами з ДП “Вугілля України”. З квітня відновлено постачання коксівного концентрату споживачам ГМК за договорами з ДП “Вугілля України”. У квітні обсяг поставок склав близько 200 тисяч тонн коксівного концентрату, в тому числі 80 тисяч тонн – профіцитний газової групи”, – зазначили в Міністерстві.
Таким чином, додаткова вигода внаслідок зростання середньої ціни становить близько 30 млн гривень.
“З травня щомісяця заплановано поставляти 280 тисяч тонн коксівного концентрату, в тому числі 100 тисяч тонн – газової групи”, – зазначили в Міненерго.
Нагадаємо, незважаючи на складну ситуацію у східних регіонах України, шахтарі продовжують нарощувати видобуток вугілля. Так нещодавно на ДП “Макіїввугілля” видобули перший мільйон тонн вугілля за поточний рік.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас