Суд Кіпру наклав арешт на 67% акцій російської корпорації "Мечел" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд Кіпру наклав арешт на 67% акцій російської корпорації "Мечел"

Фондовий ринок
1203
Суд Кіпру наклав арешт на 67% акцій “Мечела”. Активи заарештовані за позовом зареєстрованої на Британських Віргінських островах компанії Saven Enterprises, яка володіє 22,95% в підконтрольному “Мечелу” ВАТ “Розріз “Томусинський”.
Компанії, які потрапили під санкції суду, не можуть продавати або обтяжувати заставою свої активи. Зокрема, йдеться про компанії Calridge Limited (володіє 29,02% акцій “Мечела”), Armolink Limited (володіє 12,78% акцій “Мечела”) і Bellasis Holding Limited (володіє 25,57% акцій “Мечела”).
Всього в різних банках Ігорем Зюзіним (власник “Мечела”) закладені 41,6% акцій “Мечела”.
Лише пакет Bellasis Holding Limited не перебуває під обтяженням.
“Ми оцінюємо цей позов як спробу корпоративного шантажу з метою змусити “Мечел” викупити приналежну Saven Enterprises міноритарну частку в “Томусинському”. Saven Enterprises подала низку схожих позовів до російських судів, частина з них залишена без задоволення, решта оскаржуються “Мечелом” у відповідних інстанціях”, – заявив представник “Мечела”.
ВТБ раніше вивів з-під застави акції “Мечела”, якими забезпечені кредити.
Чистий збиток “Мечела” за US GAAP в 2013 р. збільшився на 76% до $2,928 млрд. Чистий борг на 31 грудня 2013 р. становитиме $8,7 млрд. “Мечел” займається видобутком вугілля, залізорудного концентрату, випуском сталі, прокату, феросплавів, продукції високих переділів, теплової та електричної енергії. Ігорю Зюзіну належать майже 67% акцій компанії.
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас