Результати виборів у ЄС можуть не визнати через можливі махінації - Der Spiegel — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Результати виборів у ЄС можуть не визнати через можливі махінації - Der Spiegel

Світ
1243
Німецькі журналісти виявили способи проголосувати більше одного разу, що може поставити під сумнів легітимність результатів виборів.
Для деяких категорій громадян європейських держав під час минулих недавно виборів до Європарламенту існувала технічна можливість проголосувати більше одного разу, пише німецький журнал Der Spiegel.
На думку опитаних виданням експертів, якщо ця інформація буде підтверджена, результати виборів до Європарламенту можуть бути визнані недійсними.
Увагу до проблеми привернув головний редактор газети Die Zeit Джованні ді Лоренцо: будучи громадянином одразу двох європейських держав (Німеччини та Італії), він проголосував двічі і розповів про це в ефірі німецького телебачення.
Журналісти Der Spiegel, в свою чергу, з’ясували, що “накладка” могла мати місце не лише у володарів подвійного громадянства, а й у тих громадян ЄС, які живуть (і голосують) не в своїй країні походження, а їх у загальній кількості 8 мільйонів.
Якщо перевірка підтвердить викладені факти, “це може призвести до визнання виборів недійсними”, вважає колишній голова федерального конституційного суду Німеччини Ханс-Юрген Папір. На думку Йозефа Ізензее, професора державного права з Бонна, “легітимність всіх європейських виборів опинилася під сумнівом”, зазначає видання.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас