Економічна частина Угоди про асоціацію з ЄС має бути підписана одразу після інавгурації нового Президента, - Порошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економічна частина Угоди про асоціацію з ЄС має бути підписана одразу після інавгурації нового Президента, - Порошенко

Казна та Політика
1299
Економічна частина Угоди про асоціацію (УА) з Європейським союзом має бути підписана одразу після інавгурації нового Президента України. Про це заявив кандидат в Президенти України Петро Порошенко, передає його прес-служба.
За словами Порошенка, підписання та введення в дію УА надали б можливість введення антикорупційних заходів і пакету реформ вже в найближчі терміни.
Порошенко висловив сподівання, що ЄС і його лідери, які послідовно підтримували європейський вибір українських громадян і декларували готовність завершення підписання УА одразу ж після виборів Президента України, також підтримають цю позицію.
Нагадаємо, вчора заступник міністра закордонних справ України Данило Лубківський заявив, що ЄС найближчим часом підпише з Україною УА в частині створення зони вільної торгівлі (ЗВТ).
Раніше єврокомісар з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле на брифінгу в Києві зазначив, що Україна може підписати економічну частину Угоди про асоціацію з Євросоюзом на саміті ЄС 27 червня в Брюсселі.
16 травня голова Верховної Ради Олександр Турчинов під час зустрічі з Фюле заявив, що Угода про асоціацію з Євросоюзом і лібералізація візового режиму з ЄС можуть досить швидко набути конкретних форм.
Як відомо, в МЗС розраховують на підписання економічної частини УА з ЄС найближчим часом після президентських виборів.
Відзначимо, Україна планує створити міжвідомчий орган для імплементації УА з ЄС.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас