В Україні спростили процедуру будівництва нескладних об'єктів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні спростили процедуру будівництва нескладних об'єктів

Казна та Політика
3772
Це стало можливим завдяки внесеним Мінрегіоном змін у державний стандарт з визначення класу наслідків та категорії складності об’єктів будівництва, повідомляє прес-служба міністерства.
Відповідний наказ затверджено міністерством днями, а самі зміни наберуть чинності з 1 липня 2014 року.
Раніше всі об’єкти, передбачені Переліком видів діяльності та об’єктів, що становлять підвищену екологічну небезпеку, автоматично були віднесені до V категорії складності. А отже всі вони, навіть якщо це влаштування свердловин для водопостачання невеликої потужності або підключення індивідуальних житлових будинків до газопостачання, потребували експертизи проектної документації та отримання дозволу на будівництво.
Також, при розробці технічної документації на реконструкцію, капітальний ремонт частини вже існуючого об’єкта або його технічне переоснащення, застосовувалася категорія складності, яка була притаманна об’єкту в цілому.
“Існуюча ситуація створювала певні проблеми для бізнесу і населення, завдавала зайвого клопоту і витрат, що, звісно, справедливо викликало обурення. Адже якщо ви, приміром, власник мийки і хотіли провести всього-навсього заміну обладнання, а вам висували вимоги, ніби ви будуєте нову мийку, то подальші коментарі тут зайві. Ми виправили таку недоречність, не знижуючи ніяк рівня безпеки об’єктів, які вже існують або проектуються”, – пояснив міністр регіонального розвитку Володимир Гройсман.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас