Під час поїздки до Європи Обама зустрінеться з Порошенком — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Під час поїздки до Європи Обама зустрінеться з Порошенком

Казна та Політика
682
У ході майбутнього візиту президента США Барака Обами до Європи намічається його особиста зустріч з Петром Порошенком, який перемагає на виборах президента України. Це підтвердили в прес-службі Ради національної безпеки США при Білому домі.
“Так, ми припускаємо, що вони зустрінуться”, – зазначила співробітниця прес-служби. Ніяких додаткових подробиць вона не навела.
У вівторок, 27 травня, Обама телефонував Порошенку. Відповідно до прес-релізу на цю тему, поширеному Білим домом, він привітав політика з перемогою на виборах, закликав до якнайшвидшого проведення реформ, необхідних для того, щоб “згуртувати країну”, і пообіцяв “всебічну підтримку” з боку США.
Було також досягнуто домовленості “продовжити розмову” під час європейського вояжу президента США. Уточнення з приводу особистої зустрічі потрібне через те, що розмову в принципі можна продовжувати і заочно.
Європейське турне Обами намічено на 2-7 червня. Президент США планує побувати в Польщі, Бельгії та у Франції. Зокрема, в Нормандії відбудуться урочистості з нагоди 70-річчя висадки там військ країн-союзниць з антигітлерівської коаліції під час Другої світової війни.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас