В ЄС готують триступеневі санкції проти Росії - на випадок загострення ситуації в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В ЄС готують триступеневі санкції проти Росії - на випадок загострення ситуації в Україні

Світ
872
На випадок загострення ситуації в Україні Євросоюз готує триступеневу програму економічних санкцій проти Росії, пише австрійське видання Der Standard.
“Нижня ступінь передбачає введення заборони на імпорт російських люксових продуктів на зразок ікри, горілки і хутра, найвища ступінь – аж до заборони на постачання російського газу і нафти. Цілком можливо, що рішення про введення санкцій буде прийнято на особливому саміті лідерів європейських держав і глав урядів в четвер”, – йдеться в статті.
“Між тим економічні засоби, за допомогою яких Євросоюз збирається послати попередження Москві, більше схожі на брязкання пластиковими шабельками”, – іронізує видання. Так, в Росії щороку виробляють 850 млн літрів горілки, і з цієї кількості до держав єврозони поставляється лише 10 млн. Російська ікра, як стверджує директор центру зі зв’язків з громадськістю Федерального агентства з рибальства Олександр Савельєв, взагалі не поставляється до ЄС: “Червона ікра не користується популярністю в Європі, а чорну європейцям куди простіше закуповувати у постачальників з Ізраїлю, Саудівської Аравії та Ірану”.
Також символічний характер матиме заборона на імпорт російського хутра, адже він постачається до Європи не безпосередньо, а через Санкт-Петербурзьку міжнародну торговельно-сировинну біржу. Єврокомісії буде дуже складно контролювати походження переробленого в інших країнах хутра, заявляють у Міністерстві сільського господарства Росії, пише видання.
“Якщо Євросоюз дійсно хоче вдарити по Росії, йому необхідно звернути свій погляд на газовий сектор і фінансову сферу”, – підсумовує Der Standard.
За матеріалами:
Inopressa
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас