Пузир деривативів загрожує фінансовій системі світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пузир деривативів загрожує фінансовій системі світу

Світ
1102
Глобальний пузир деривативів продовжує надуватися і вже сягнув розмірів на 20% більших, ніж ті, які були до фінансового краху 2008 р.
Нинішній фінансовий пузир набагато більший за ті, які до тепер бачив світ, і якщо він лопне, то для фінансової системи планети настане справжній колапс.
За даними Банку міжнародних розрахунків, загальна номінальна вартість деривативів у всьому світі зросла до колосальної суми в $710 трлн. За іншими оцінками, ця сума становить квадрильйон доларів.
Щоб усвідомити масштаби, можна просто порівняти ці суми, наприклад, з ВВП США, який у 2014 р. очікується на позначці $17 трлн. Іншими словами, сума $710 трлн настільки велика, що її навіть немає з чим порівняти.
Так чи інакше, але замість того, щоб якось приборкати божевілля банкірів, світові лідери дозволили цьому пузирю зростати далі і досягти небачених розмірів.
Зростають разом з ним і банки. Так, найбільші гравці з Уолл-стріт зараз стали на 37% більші, ніж вони були після 2008 р.
Отже, проблема too big to fail зараз стоїть ще гостріше, ніж у 2008 р. Коли пузир деривативів лопне, поваляться й банки, і тоді остання фінансова криза здасться недільним пікніком, пише один з авторів на theeconomiccollapseblog.com.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас