Турчинов скасував одноразову матдопомогу при звільненні кримським військовим, які перейшли на бік окупантів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Турчинов скасував одноразову матдопомогу при звільненні кримським військовим, які перейшли на бік окупантів

Казна та Політика
740
Виконуючий обов’язки Президента України, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов підписав Закон України № 1241-VII “Про внесення змін до деяких законів України щодо виплати одноразової грошової допомоги”. Про це повідомили в прес-службі політика.
Нагадаємо, 6 травня Верховна Рада України ухвалила Закон “Про внесення змін до деяких законів України щодо виплати одноразової грошової допомоги”.
Законодавчим актом встановлено обмеження з виплати одноразової допомоги при звільненні зі служби особам, які в установленому порядку не продовжили службу за межами тимчасово окупованої території України.
Зміни внесено до статті 9 Закону “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб” та пункту 2 статті 15 Закону “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей” щодо недопущення виплати одноразової грошової допомоги особам, які станом на 16 березня 2014 р. проходили службу на території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя і в установленому порядку не продовжили її проходження за межами тимчасово окупованої території України.
Відповідний законопроект зареєстровано за № 4820 нардепом Пашинським.
Як говорилося в пояснювальній записці до проекту Закону “Про внесення змін до деяких законів України щодо виплати одноразової грошової допомоги”, 23 березня 2014 р. Радою національної безпеки і оборони України прийнято рішення про передислокацію військових частин (підрозділів), установ та організацій Збройних Сил України, інших військових формувань та правоохоронних органів України з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя до інших регіонів України (введене в дію Указом Президента України від 24.03.2014 № 339/2014).
Разом з тим частина військовослужбовців та осіб рядового і начальницького складу не виявили бажання продовжити проходження служби в Україні, подали документи на звільнення з метою подальшого проходження служби в лавах військових та правоохоронних формувань Російської Федерації.
У зв’язку з цим виникла необхідність встановлення обмеження на виплату таким особам одноразової грошової допомоги при звільненні зі служби.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас