На терміновому засіданні Радбезу ООН Захід підтримав Україну, а не Росію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На терміновому засіданні Радбезу ООН Захід підтримав Україну, а не Росію

Світ
2466
У Нью-Йорку завершилося засідання Ради Безпеки ООН щодо України у форматі закритих консультацій, скликане за ініціативи офіційного Києва.
Про це повідомив по телефону представник Постійного Представництва України при ООН Єгор Пивоваров.
Західні партнери висловили підтримку зусиль України, спрямованих на проведення демократичних виборів президента, Росія відмовчалася.
“Україна донесла свою стурбованість провокаційними діями російської сторони, спрямованими на зрив виборів. Ми також інформували членів Ради Безпеки про можливу дестабілізацію обстановки в Україні 25 травня – в день голосувань. Крім того, ми запевнили, що український уряд, суспільство розглядає проведення президентських виборів як наріжний камінь стабілізації політичної ситуації в країні”, – зазначив спікер постпреда.
Дипломат також підкреслив, що “західні партнери висловилися за те, щоб Україна мала можливість провести транспарентні демократичні вибори”. При цьому, за його словами, представники Великобританії “закликали Росію сприяти нормалізації обстановки на Сході України і використовувати свій вплив, щоб дати українській владі реалізувати це волевиявлення”.
На запитання про позицію Росії під час засідання, Єгор Пивоваров відповів: “Росія не виступала”.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас