Німеччина стала другою за популярністю серед мігрантів країною в світі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина стала другою за популярністю серед мігрантів країною в світі

Світ
1093
Німеччина в даний час займає друге місце в світі за привабливістю для іммігрантів після США. Такий висновок міститься в дослідженні Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР).
У 2012 році до Німеччини переїхало 400 тис. осіб – на 38% більше, ніж роком раніше, відзначають автори дослідження. Більшість з них – трудові мігранти. Всього п’ять років тому ФРН перебувала на восьмому місці.
Крім США та Німеччини, до п’ятірки найпривабливіших для мігрантів країн також входять Великобританія, Іспанія і Канада.
Статистика ОЕСР враховує і мігрантів з країн Євросоюзу, яким дозвіл на роботу і вид на проживання не потрібні. Це показує зростання міграції всередині ЄС, в основному з країн Східної Європи в Західну. Рекордні показники Німеччини стали можливі завдяки в першу чергу зростаючому притоку іммігрантів з країн Східної та Південної Європи – Польщі, Румунії, Італії.
Експерти ОЕСР пояснюють це близькістю Німеччини до кордонів східно-європейських країн, насамперед, Польщі. Якщо говорити в цілому про Європу, то потік мігрантів з півдня на північ, про який так багато говорять у ЗМІ, дійсно збільшився, але він відходить на друге місце в порівнянні з потоком мігрантів зі сходу на захід.
Брак кваліфікованих фахівців і старіння населення дозволяють говорити про привабливість німецького ринку праці для іноземців, йдеться в дослідженні ОЕСР.
Проте представник Федерального об’єднання торгово-промислових палат Німеччини Стефані Кеніг не впевнена, що подібна тенденція збережеться в довгостроковій перспективі, і вважає, що багато людей поїдуть назад “як тільки покращиться ситуація в кризових країнах”.
У червні минулого року ОЕСР відзначила зростання мобільності населення на тлі відновлення економічного зростання, але констатувала: безробіття серед іноземців істотно вище того ж показника серед місцевого населення. При цьому мігранти платять державі більше, ніж отримують від неї.
У іншій доповіді організація порекомендувала державам світу поставити на чільне місце заходи, спрямовані на підтримку і посилення росту, зайнятися бюджетною консолідацією і реалізувати структурні реформи з метою підвищення інвестицій і створення робочих місць.
Європі при цьому експерти порадили зробити рішучіші кроки з подолання фінансової та банківської кризи, а конкретно країнам єврозони – прискорити формування повномасштабного банківського союзу.
Примітно, що вже тоді експерти ОЕСР передбачили : у першу чергу мігрантів буде залучати Німеччина, хоча і там перспективи працевлаштування на новому місці погіршуються.
ОЕСР – одна з провідних економічних організацій світу. В даний час до неї входять Австралія, Австрія, Бельгія, Великобританія, Угорщина, Німеччина, Греція, Данія, Ізраїль, Ірландія, Ісландія, Іспанія, Італія, Канада, Люксембург, Мексика, Нідерланди, Нова Зеландія, Норвегія, Польща, Португалія, Словаччина, Словенія, США, Туреччина, Фінляндія, Франція, Чехія, Чилі, Швейцарія, Швеція, Естонія, Південна Корея і Японія.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас