Росія і Китай розширять взаєморозрахунки в нацвалюті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія і Китай розширять взаєморозрахунки в нацвалюті

Світ
567
Росія і Китай мають намір збільшити кількість прямих розрахунків у національних валютах у взаємній торгівлі, відзначено в Спільній заяві сторін про новий етап відносин всеосяжного партнерства і стратегічної взаємодії.
“Сторони мають намір зробити нові кроки для підвищення рівня та розширення сфер російсько-китайського практичного співробітництва: налагоджувати тісну взаємодію у фінансовій сфері, включаючи збільшення обсягів прямих розрахунків у національних валютах Росії та Китаю в торгівлі, інвестиціях і кредитуванні”, – зазначено в документі.
Обидві країни мають намір поглиблювати “діалог з питань макроекономічної політики”, заохочувати взаємні капіталовкладення, у тому числі в об’єкти транспортної інфраструктури, в освоєння родовищ корисних копалин, будівництво житла економ-класу в Росії.
“Будемо розвивати фінансову інфраструктуру. Ведеться активна робота щодо збільшення взаємних розрахунків у національних валютах. Будемо міркувати над новими інструментами у фінансовій сфері”, – заявив президент Володимир Путін за підсумками переговорів з головою КНР Сі Цзіньпіном.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас