Росія може конфіскувати незаконно вивезені з України кошти - юрист — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія може конфіскувати незаконно вивезені з України кошти - юрист

Казна та Політика
2632
Україна намагаєтсья повернути до бюджету незаконно вилучені кошти. І якщо із тими грішми, які заморожені всередині країни, є шанси швидко розібратись, то процес їх повернення з-за кордону буде складнішим. Під більшим питанням є повернення коштів, вивезених до Росії, вважає президент Української іноземної юридичної колегії Данило Курдельчук.
“Згадуючи Лазаренка, проти нього було ініційовано розслідування і встановлено обсяги коштів, які підлягали поверненню – близько 114 млн. дол. І Американська Феміда повернула ці кошти таким чином, що вони були конфісковані на користь американської сторони. Можливо, і з Росією буде такий хід”, – передбачає експерт.
“Скажуть, що так, це була незаконна оборудка, але оскільки вона була на російській національній території, то вона підпадає під порушення російських законів, і таким чином кошти можуть бути конфісковані”, – пояснив він.
Нагадаємо, наприкінці квітня Генпрокуратура встановила, що низка колишніх високопосадовців, зокрема Віктор Янукович, Віктор Пшонка та Віталій Захарченко, вивезли до Росії щонайменше 32 мільярди доларів США. Однак, у Росії на запити видати винуватців Україні відповіли відмовою.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас