У Японії кількість замовлень сягнула максимуму за 18 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Японії кількість замовлень сягнула максимуму за 18 років

Світ
414
У Японії кількість базових замовлень в машинобудуванні сягнула в березні максимуму з 1996 р., що свідчить про триваюче відновлення в сфері бізнес-інвестицій, які могли б допомогти стимулювати зростання.
Кількість замовлень збільшилася на 19,1% порівняно з попереднім місяцем, виключаючи замовлення на кораблі і на електронне обладнання, повідомив кабінет міністрів.
Примітно, що результат перевершив середній прогноз економістів, опитаних агентством Bloomberg, – 5,8%.
Компанії прогнозують, що кількість замовлень в період з квітня по червень збільшиться на 0,4% п’ятий квартал поспіль.
Хороші показники з ведучого індикатора – приватних інвестиціях – служать хорошим знаком для стійкості економіки, в якій зменшується експорт та яка постраждала від підвищеного податку з продажів.
Зростання капітальних витрат може знизити ймовірність подальшого пом’якшення з боку Банку Японії для підтримки відновлення.
“Цілком можливо, що інвестиції в бізнес почнуть зростати більш швидкими темпами, ніж ми очікували, – сказав Даіджу Аокі, старший економіст UBS AG у Токіо. – Сьогоднішні дані напевно зміцнили впевненість Банку Японії. Тому малоймовірно, що регулятор введе нові стимули”.
У березні приріст нових базових замовлень був найбільш значним з жовтня 1996 р., коли показник становив 25,5%, свідчать дані Bloomberg.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас