Україна попросила у США вживану військову техніку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна попросила у США вживану військову техніку

Казна та Політика
6177
Україна попросила у США б/у бронемашини, розвідувальну техніку і бронежилети, які будуть списуватися і розпродаватися після завершення виведення американських військ з Афганістану. Про це, як повідомляє Defense News, заявив колишній заступник міністра оборони України Леонід Поляков. За його словами, «певні країни, включаючи США», можуть надати військову техніку на додачу до тих озброєнь, що Україна може купити самостійно.
Які саме типи озброєнь і військової техніки попросила Україна у США, поки невідомо. За словами Полякова, мова йде про медичні препарати, каски, бронежилети, безпілотні літальні апарати, системи нічного бачення, захищені засоби зв’язку і устаткування радіоелектронної боротьби. В уряді США раніше заявили, що регулярно розглядають різні прохання, що надходять від української влади.
Конкретних домовленостей щодо нового звернення поки не досягнуто. Раніше Білий дім дозволив поставку Україні медичних препаратів, касок, спальних мішків, систем очищення води, переносних електрогенераторів і паливних насосів. При цьому представник Державного департаменту США Джен Псакі оголосила, що основною метою президента Барака Обами є деескалація, а не підігрів напруженості в Україні.
Влада України стверджує, що озброєння та військова техніка їй необхідні для захисту від вторгнення Росії, а також підтримання територіальної цілісності країни. Для вирішення цих завдань в Україні вже формується Національна гвардія, а збройні сили в деяких районах приведені в стан підвищеної бойової готовності.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас