Ноу-хау: київських забудовників можуть зобов'язати передавати місту частину житла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ноу-хау: київських забудовників можуть зобов'язати передавати місту частину житла

Казна та Політика
1276
Законопроектом передбачено, що Київрада буде самостійно визначати відсоток переданої столиці житлоплощі.
Депутати пропонують наділити Київраду правом встановлювати відсоток житлоплощі, яка підлягатиме передаванню місту в будинках, що будуються в столиці компаніями незалежно від форм власності. Відповідна ініціатива міститься в проекті закону N4831 від 8 травня 2014 року, зареєстрованому у Верховній Раді шістьма депутатами від фракції ВО Батьківщина.
Законопроектом передбачено, що Київрада буде самостійно визначати відсоток переданої столиці житлоплощі, а також граничний розмір пайової участі забудовників у розвитку інфраструктури міста.
Як сказано в пояснювальній записці до документа, зараз, відповідно до закону України “Про регулювання містобудівної діяльності”, забудовники звільнені від передавання місту житлової площі, крім пайової участі у розмірі 4% кошторисної вартості будівництва. “В результаті цього місто Київ недоотримує щороку понад тисячу квартир для забезпечення житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов”, – йдеться в пояснювальній записці.
На думку авторів законопроекту, його прийняття дозволить забезпечити житлом українців, що перебувають на квартирному обліку, а також тих громадян, які потребують переселення зі старих та непридатних для проживання будинків.
Нагадаємо, за даними Державної служби статистики в Україні до кінця 2013 року на квартирному обліку перебувало 807,7 тис. сімей і самотніх громадян. Найбільше українців перебували на квартирному обліку в Києві – майже 77 тис. При цьому отримали житло і поліпшили свої житлові умови в минулому році лише 6 тис. сімей і самотніх громадян, з яких 1,2 тис. – у столиці.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас