Рада Європи готова допомогти Україні фахівцями з децентралізації влади — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада Європи готова допомогти Україні фахівцями з децентралізації влади

Казна та Політика
292
Рада Європи готова делегувати в Україну компетентних фахівців з децентралізації влади та реформи місцевого самоврядування для допомоги в розробці відповідної законодавчої бази.
Про це під час засідання Спостережної ради програми Ради Європи «Посилення інституційної спроможності органів місцевого самоврядування в Україні» заявив керівник департаменту демократії, інституційного розвитку та управління Генерального директорату з питань демократії Генерального секретаріату Ради Європи Альфонсо Зарді, повідомили в прес-службі Міністерства регіонального розвитку.
«Концепція реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади, яку схвалив уряд України, містить амбітні завдання, які ми спільно повинні впровадити в життя. Йдеться про формування прозорої, підзвітної та ефективної влади, яка працюватиме для народу України на основі закону. Це важливий момент не тільки для України, а й для Ради Європи», – зазначив Зарді.
У зв’язку з цим, в Мінрегіонрозвитку просять посиленої експертної підтримки Ради Європи як на етапі законопроектної роботи, так і на етапі публічних обговорень урядових ініціатив на національному, регіональному та місцевому рівнях, а також на етапі пілотного впровадження законодавства.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас