Будівництво в Києві до кінця року може впасти до нуля, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Будівництво в Києві до кінця року може впасти до нуля, - експерт

Казна та Політика
748
В Києві будівельні роботи в 2013 році зменшилися на 21% – майже четверть. І в цьому році спад продовжується – до зниження попереднього року додався спад ще на -5,7%, розповів голова наглядової ради “Київської муніципальної асамблеї”, експерт з питань місцевого самоврядування Іван Салій.
“Промислове будівництво в Києві у минулому році зменшилось на майже 10%. В цьому році воно упало іще на 11%, на додачу до тих мінус десяти. Так ми скоро прийдемо до нуля. Норматив ремонту доріг досягав запланованого рівня лише раз – у 2007 році. На 2014 рік передбачалось фінансування дорожнього будівництва набагато гірше, ніж навіть у попередньому році. Тому коли буде факт по 2014 року – ці цифри зовсім будуть близькі до нуля. Для того ж мосту метро на Троєщину потрібен мільярд в рік, виділено було 7,5 млн грн. плюс 140 тис. А потрібен же мільярд”, – зазначив Салій.
Так само у Києві припинили будувати нові дороги, додав експерт. “Поточний ремонт доріг також ніколи не підтримувався хоча б близько до запланованих нормативів. Якщо ми не ремонтуємо і не підтримуємо те, що є – то маємо ями і ситуацію, коли асфальт із нормативом використання 10 років експлуатується без ремонту 25-30 років”, – заявив він.
Нагадаємо, голова Київської міської державної адміністрації (КМДА) Володимир Бондаренко у травні заявив, що фактичний бюджет Києва зменшився в два рази у порівнянні із бюджетами попередніх років, які становили близько 25 мільярдів гривень.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас