ДНР звернулася до Москви з проханням прийняти до складу Росії - "Донеччина від початку була частиною Російської імперії" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДНР звернулася до Москви з проханням прийняти до складу Росії - "Донеччина від початку була частиною Російської імперії"

Світ
5095
Керівництво так званої “Донецької народної республіки” оголосило про суверенітет ДНР і звернулося до РФ з проханням про включення до складу Росії.
“Ми, народ Донецької народної республіки, за результатами референдуму, проведеного 11 травня 2014 року, і грунтуючись на декларації про суверенітет ДНР, оголошуємо, що відтепер Донецька народна республіка є суверенною державою”, – заявив на прес-конференції в понеділок співголова уряду самопроголошеної ДНР Денис Пушилін.
“Просимо розглянути питання про входження Донецької народної республіки до складу Російської Федерації”, – сказав Пушилін.
За словами Д.Пушиліна, вищим органом державної влади ДНР стане Верховна рада, яку формує уряд Донецької народної республіки та Рада безпеки.
Він зазначив, що “Донеччина завжди була частиною російського світу – незалежно від етнічної приналежності”.
“Для нас історія Росії – це наша історія. Російські, радянські перемоги, в тому числі у Великій Вітчизняній війні, є нашими спільними перемогами”, – сказав співголова “уряду ДНР”.
Він нагадав, що “Донеччина від початку була частиною Російської імперії”. “Лише після кривавої катастрофи 1917 року вона виявилася відокремленою умовними адміністративними кордонами від великої Росії”, – зазначив Пушилін.
“У складі України ми прожили більшу частину ХХ століття, але це було можливо в силу того, що сама Україна була територіальним утворенням єдиної держави”, – підкреслив один з лідерів ДНР.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас