У Чорне море 9 травня зайде американський крейсер «Велла Галф» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Чорне море 9 травня зайде американський крейсер «Велла Галф»

Світ
3557
Угруповання кораблів НАТО в Чорному морі поповниться американським крейсером «Велла Галф». Як очікується, корабель Військово-морських сил США зайде в Чорне море 9 травня.
«Сили НАТО продовжують безпідставно підтримувати напругу в Чорному морі», – зазначив співрозмовник агентства. «Безпека в Чорному морі є прерогативою виключно військово-морських сил причорноморських держав, між якими давно налагоджена тісна взаємодія», – підкреслив він.
«Велла Галф» – один з крейсерів типу «Тікондерога», які озброєні крилатими ракетами «Томагавк», протичовновими ракетами ASROC, а також зенітними керованими ракетами «Стандарт-2» і «Стандарт-3» (всього 122 ракети). Кораблі даного типу першими у ВМС США отримали бойову інформаційно-керуючу систему «Іджіс», яка здатна здійснювати пошук, виявлення та супроводження 250-300 повітряних цілей, а також наводити на них ракети комплексів ППО.
В даний час в Чорному морі залишаються фрегат ВМС США «Тейлор» і французький розвідувальний корабель «Дюпюї-де-Лом», що увійшли туди 22 і 10 квітня відповідно. При це 25 квітня акваторію покинув американський есмінець «Дональд Кук», який, так само як і «Велла Галф», оснащений системою ПРО “Іджіс”.
6 травня міністр оборони Російської Федерації генерал армії Сергій Шойгу заявив, що Чорноморський флот Росії поповниться в 2014 році підводними човнами і надводними кораблями нового покоління. За його словами, флот не відчував нестачі в кораблях, однак після приєднання Криму стало необхідно змінювати програму розвитку ВМФ на Чорному морі.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас