США підрахували, що Україна отримає в травні фінансову допомогу на $5,9 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США підрахували, що Україна отримає в травні фінансову допомогу на $5,9 млрд

Казна та Політика
1322
Обсяги фінансової допомоги, яку Україна отримає цього місяця з-за кордону, можуть сягнути $5,9 млрд. Такий прогноз надав помічник міністра фінансів США Деніел Глейзер.
Виступаючи в комітеті з закордонних справ сенату Конгресу США на слуханнях, присвячених ситуації в Україні, він повідомив, що “в травні Україні буде надана фінансова підтримка, що оцінюється в загалом у $5,9 млрд”. Міжнародний валютний фонд (МВФ), як очікується, виділить $3,2 млрд з цієї суми, зазначив Глейзер, який курирує питання боротьби з фінансуванням тероризму і фінансової розвідки. Решту $2,7 млрд повинні асигнувати “США, ЄС, Світовий банк (СБ), Японія і Канада”, заявив американський фахівець.
При цьому він повторив слідом за іншими посадовими особами США, що загалом Захід планує надати Україні в якості фінансової допомоги $27 млрд протягом 2 років. Йдеться про гроші МВФ, СБ, ЄБРР, Європейського інвестиційного банку, США, ЄС, Канади “і, можливо, інших донорів, що діють на двосторонній основі”, пояснив Глейзер.
Посилаючись на нещодавні публічні висловлювання міністра юстиції, генерального прокурора США Еріка Холдера, він також розповів, що американське Федеральне бюро розслідувань формує спеціальну групу експертів, яка допомагатиме Києву з поверненням активів, незаконним чином виведених за кордон. Сприяння в цій справі надасть і мінфін США, додав Глейзер. За його словами, “міністерство фінансів надасть свій досвід у виявленні, відстеженні і поверненні вкрадених авуарів української держави”.
Торкнувшись теми односторонніх санкцій Вашингтона проти Москви, помічник міністра фінансів стверджував, що рішення Росії “не залишають нам іншого вибору, окрім як продовжувати нарощувати тиск” на неї.
“Ми використаємо весь наявний у нас спектр санкційних повноважень”, – пригрозив Глейзер.
Далі він пояснив, що США мають намір застосувати “свій повний спектр (санкційних) інструментів проти російської економіки” лише у випадку, якщо Москва, на думку Вашингтона, “продовжить дестабілізувати Україну, в тому числі за допомогою спроб зірвати намічені на цей місяць (позачергові) президентські вибори”.
У зв’язку з цим Глейзер нагадав, що в рамках декількох етапів використання проти Росії односторонніх каральних заходів через гострі розбіжності щодо причин і шляхів врегулювання кризи в Україні США “ввели санкції проти 45 окремих осіб і 19 інститутів”.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас