Страх перед Заходом: росіяни масово виводять гроші з "дочок" іноземних банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Страх перед Заходом: росіяни масово виводять гроші з "дочок" іноземних банків

Фондовий ринок
5014
Санкції США і ЄС проти Росії викликали відтік коштів російських громадян і підприємств з дочірніх офісів іноземних банків в Росії. Лише в березні з 60 російських банків, що належать іноземцям, вивели 63 млрд руб. – 20,4% від усіх коштів, виведених з російських банків.
Фізособи вивели з банків, що належать іноземцям, 41 млрд руб., юрособи – 22 млрд руб.
При цьому в лютому, навпаки, відзначений приплив коштів фізосіб і юросіб в банки – 75 млрд руб., з яких лише 8,3% коштів припало на іноземні банки.
Перше місце з відтоку коштів російських фіз- та юросіб посів “ХКФ-банк” (“дочка” чеської Home Credit Group): з банку вивели 23,6 млрд руб., а обсяг коштів підприємств і громадян скоротився на 9,6% до 222 млрд руб.
Друге місце посів “Райффайзенбанк” (дочірня структура австрійського холдингу Raiffeisen), з якого вивели 17,5 млрд руб., а обсяг коштів клієнтів зменшився на 3,5% до 485,2 млрд руб.
Третє місце посідає “Росбанк” (“дочка” французької групи Societe Generale), з якого вивели 17,5 млрд руб., обсяг коштів клієнтів скоротився на 4,3% до 390,1 млрд руб.
До першої десятки постраждалих банків увійшли також Citibank (“дочка” американської Citigroup), “Москомприватбанк” (до квітня належав українському “Приватбанку”), Deutsche Bank (“дочка” німецького Deutsche Bank), BNP Paribas (Франція), Credit Agricole (Франція), ING Bank (Голландія) і Commerzbank (Німеччина).
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас