Голова Європарламенту: про подальше співробітництво України з ЄС потрібно говорити з новим президентом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова Європарламенту: про подальше співробітництво України з ЄС потрібно говорити з новим президентом

Казна та Політика
337
Голова Європарламенту Мартін Шульц привітав звільнення заручників – військових спостерігачів ОБСЄ, але загальну ситуацію в Україні оцінив як таку, що “досі викликає велике занепокоєння”.
Шульц підтримав ініціативу міністра закордонних справ Німеччини Франка-Вальтера Штайнмайєра про проведення в Женеві повторної міжнародної конференції для пошуку шляхів подолання української кризи, а також пообіцяв допомогти в межах можливостей в організації такого заходу.
Втім, про відправлення Об’єднаних миротворчих сил ЄС до України мови поки що не йде. На запитання про таку можливість Мартін Шульц заявив, що “перед тим, як почати обговорювати такий варіант, треба спробувати знову посадити всіх учасників конфлікту за стіл переговорів”. Він вважає, що не всі можливості дипломатії зараз є вичерпаними. На потенційній повторній зустрічі в Женеві, на його думку, потрібно з’ясувати, чи є ще такі загальні інтереси України, ЄС і Росії, узгодження яких здатне призвести до зняття напруженості”.
Про більш віддалену перспективу, зокрема, про потенційний початок переговорів з Києвом про повноправне членство України в ЄС, Шульц говорити не захотів. Замість цього, він зазначив, що “був би радий, якщо 25 травня буде проведено вільні і чесні президентські вибори в Україні”. “І ось тоді з главою держави, який отримав новий мандат довіри, ми могли б достатньо швидко розпочати переговори про подальші – слідом за асоціацією і зоною вільної торгівлі – кроки розвитку нашої співпраці”, – сказав він.
І передбачати, чи призведуть такі переговори до повноправного членства України в ЄС у найближчому майбутньому, Шульц поки що не береться.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас